– «Få det jurdiske på plass!» sier advokat Silje!

Online kurs juss gründer

Jusskurs for nett gründere er Silje Rastum sin lidenskap. Hun er selv gründer og sluttet i sin trygge advokatjobb for å starte eget advokatfirma. Nå lærer hun andre nett gründere om hvordan man kan unngå oppstartstabbene. «Dårlige juridiske avtaler, kjøpsvilkår og manglende personvernvilkår – mange nett gründere kan skape mer trygghet i driften sin ved å forbedre grunnleggende juss kunnskap» sier Silje.

Les mer

Regler du bør kjenne til om fradrag og julebord

Julebord skattefradrag

Julebordsesongen står nok en gang for tur, og det er på tide å begynne planlegging hvis bedriften din skal gi gaver eller holde julebord for sine ansatte. Julebord og julegaver kan være skattefrie tiltak for bedriften, dersom det gjøres riktig. I år er det også noen bedrifter som vil satse på julebord over digitale plattformer. Her gir vi deg en innføring i regelverket.

Les mer

Hvordan bruke sensitivitet som en styrke i næringslivet?

Sensitiv grunder nina fadnes

«Sensitiv gründer» er Nina Fadnes sitt favoritt tema. Hun utdyper: «Har du som meg, med undring og beundring kikket deg rundt og observert gründere som har et ustoppelig pågangsmot og en tilsynelatende ubegrenset arbeidskapasitet? De bretter opp ermene og kaster seg inn i arbeidsdagen med energi og lyst. Høyt tempo, lange dager, stress og konflikter ser ut til å prelle av dem som vann på gåsa. Men det er en grunn for at de kan gjøre alt dette, og ikke du, dersom du er en sensitiv gründer.» I dette gjesteblogg innlegget deler diplomøkonom og terapeut Nina Fadnes sine råd og motiverende ord til deg som er sensitiv gründer.

Les mer

Hvorfor er det smart med firmablogg?

Firmablogg

Hvorfor er det smart med firmablogg? Dette spørsmålet engasjerer Mathias Moe i Din Tekstforfatter. Smartere og mer verdifull markedsføring mot kundene er viktig. I stedet for å «skrike» et produktbudskap i annonseringen, byr du på din kunnskap og gir kundene lesverdig innhold. Når du skal treffe godt med budskapet, gjelder det at interesserte kunder finner deg. Det får du til med SEO-arbeid på nettsider og i blogginnlegg!

Les mer

Hvordan starte en bedrift?

Etablerersenter bergen

Hvordan starte en bedrift? Rådgiver for Etablerersenteret Bergen Paul Evers har master i management i ryggen og han har testet ut alt fra å være rådmann i Finnmark til å være chocolatier med egen sjokoladefabrikk i Bergen. Han er selv en ivrig gründer, men nå toner Paul ned sine seks andre jobber og fokuserer på den han finner aller mest lystbetont, nemlig å rettlede ferske vestnorske gründere. Det å se en forretningsidé bli spisset og skjerpet, slik at den har større sjans til å bli en vellykket etablering, syns han er både interessant og spennende. Den belgiskfødte tobarnsfaren snakker fransk, tysk, nederlandsk, engelsk, og norsk, og elsker alt med vår stilfulle Bergen, bortsett fra regnet.

Les mer

Hva kan jeg fradragsføre for hjemmekontor?

Hjemmekontor

Aldri før har så mange jobbet hjemmefra og brukt hjemmekontoret som arbeidsplass. Med dagens teknologi er det alle muligheter til å jobbe effektivt utenfor den faste arbeidsplassen. Å benytte hjemmekontor kan også være en gunstig ordning med tanke på skatt – spesielt dersom du er ansatt i eget aksjeselskap.

Les mer

Starte nettbutikk:

Starte nettbutikk

Å starte nettbutikk er en aktuell salgskanal for mange gründere i disse tider. Nettbutikken lindaskaret.com nyter suksess med å selge egen kunst. Ved å bruke nettbutikken som salgskanal slipper kunstneren fordyrende distribusjonsledd. I tillegg har hun valgt å starte og drifte nettbutikken selv. Linda er også et eksempel på at man kan nå langt med å bruke en enkel og rimelig nettbutikkløsning. 

Les mer

Suksess med Boblehuset.no

Nettbutikk boblehuset

Boblehuset.no drives av Mona Bergo. Hun har elsket å bade hele livet. Ved en tilfeldighet oppdaget hun «badebomber» på Youtube. Hun syntes imildertid prisene på produktene var for høye og kvaliteten for lav. Derfor startet hun eksperimentering med egne oppskrifter og begynte å produsere sine egne «badegleder».  Mona mener produktene skal være rene og veganske. Nå har salget tatt av og nettbutikken Boblehuset.no er blitt en ung gründer suksess. Hun klarer ikke å produsere nok og gleder seg til å ansette flere etter jul.

Les mer

Endringsledelse i en omstillingstid

Endringsledelse i bedrift

Endringsledelse i bedrifter er Magnus Eriksen sin spesialitet. Magnus er genuint interessert i andre mennesker og mener at det er i møte mellom mennesker at verdi skapes og endring skjer. Eriksen er en erfaren prosessveileder og konsulent. Han har i store deler av sin yrkeskarriere jobbet med lederutvikling og rådgivning både individuelt og i grupper, og med spesielt fokus på ledelse, omstilling og prosess – og forbedringsarbeid . Han har en bred og solid erfaring fra Human Resource management, både fra privat og offentlig sektor i større organisasjoner.

Les mer