Outsourcing regnskap:

Mine tanker om outsourcing av regnskapstjenester

Outsourcing regnskap 2

Husker du Audun Rainer Busch Bonnier? Mannen bak «Ansett Audun» – kampanjen – som skrev om tro og tvil rundt selvstendig næringsdrift. Nå er han tilbake på bloggen vår og skriver et innlegg om outsourcing av regnskapstjenester. Med sine erfaringer som økonomisjef og selvstendig næringsdrivende har han gjort seg tanker om vurderinger rundt det å sette ut økonomi- og regnskapstjenestene til en regnskapsfører og rådgiver. Han er fortsatt både selvstendig næringsdrivende og jobbsøkende. Har du enkeltoppdrag eller er du interessert i å ansatte Audun – ta kontakt.

Det er vanskelig og komplisert å gjøre det på en måte som gir høy nok kvalitet og som tilfredsstiller alle krav som er satt fra det offentlige.

Om du akkurat har startet bedrift, planlegger å gjøre det eller er økonomisjef kan det hende du har samme tanker om økonomifunksjonen i din bedrift. Det er vanskelig og komplisert å gjøre det på en måte som gir høy nok kvalitet og som tilfredsstiller alle krav som er satt fra det offentlige.

For det er sånn det er, økonomifunksjonen i bedrifter er i kontinuerlig utvikling og det er svært viktig å holde seg a jour med nye krav og reguleringer. Hvis du kanskje i tillegg har startet eget selskap kan det være at du føler at du ikke har nok kompetanse om økonomifunksjonen. Da vil løsningen være å outsource noe av eller hele økonomifunksjonen til et selskap som er eksperter på dette.

Les mer om regnskapstjenester fra Devold Consulting.

…vil du kunne spisse driften av selskapet ditt og kanskje ha mer fokus på de tingene du synes er aller mest inspirerende.

Flere og flere selskaper tilbyr nå outsourcing av alle typer økonomifunksjoner hvor økonomien din blir tatt vare på av eksperter som holder seg oppdaterte på alle de siste reglene og kravene. Det kan derfor være hensiktsmessig for deg og din bedrift å få hjelp til disse tingene. Dette vil frigjøre tid til å fokusere på det av driften i ditt selskap som du er ekspert på. På denne måten vil du kunne spisse driften av selskapet ditt og kanskje ha mer fokus på de tingene du synes er aller mest inspirerende.

Det største argumentet for å bruke outsourcing er kostnadsreduksjon.

Det største argumentet for å bruke outsourcing er kostnadsreduksjon. Du ønsker alltid minst mulig kostnad og risiko forbundet med driften rundt din økonomi. Derfor vil det å overlate ansvaret til andre gi en økonomisk fordel for deg, det vil også redusere risikoen din for at sykdom, ferieavvikling eller oppsigelser vil skade den økonomiske driften av selskapet ditt. I tillegg vil du kunne gå inn og hente tall og analyser online fra din økonomipartner, dermed vil du til enhver tid å ha full kontroll over din økonomi og stille sterkere hvis du for eksempel ønsker å gjøre en investering.

Les mer om hvordan man starter et regnskapsoppdrag.

Jeg vil også nevne den fleksibiliteten som en outsourcing gir deg. Er du for eksempel i et marked hvor det er store svingninger eller sesongbetont inntekt vil det å skalere driften opp og ned være viktig. Ved å outsource økonomidelen av selskapet ditt vil det ikke lenger være et problem fordi at din økonomiske partner hele veien sørger for å hjelpe deg med det som er viktigst. Nemlig driften av selskapet ditt.

I min erfaring som økonomisjef så er det mange tidstyver som stjeler tiden du faktisk kunne brukt på andre oppgaver.

I min erfaring som økonomisjef så er det mange tidstyver som stjeler tiden du faktisk kunne brukt på andre oppgaver. Jeg har forståelse for at bedrifter ønsker å holde på kontrollen selv og at det sitter langt inne for noen å gi ansvaret for noen sentrale oppgaver i firmaet til andre. Men jeg må samtidig understreke at dette kan frigi tid til å fokusere på oppgaver som kanskje blir nedprioritert fordi de ikke er like viktige som innrapporteringer og statlige rapporter. Hadde jeg fortsatt vært i den stillingen hadde i alle fall ting vært mer digitaliserte og hverdagen gjort lettere. Jeg hadde også anbefalt daglig leder om å outsource noen tyngre hovedoppgaver fordi det ville frigjort en økonomisk kvalitet for selskapet.

Les mer om Arne sitt blogginnlegg om travle ledere.

…du vil også få en sparringspartner som vil hjelpe deg å ta avgjørelser i fremtiden som sender selskapet ditt i riktig retning.

For meg som selvstendig næringsdrivende vil tanken være at det viktigste alltid må være selskapet og den kunnskapen du som gründer sitter med. Det du må ha fokuset på er å utvikle selskapet og produktet du leverer. Så kan heller eksperter ta seg av det resterende som du ikke måtte få tid til. Ikke bare vil du ved å outsource få helt uvurderlig hjelp til å takle den økonomiske hverdagen, men du vil også få en sparringspartner som vil hjelpe deg å ta avgjørelser i fremtiden som sender selskapet ditt i riktig retning.

I tillegg så vet jeg at den gode samtalen er bare et tastetrykk unna.

Når jeg startet mitt selskap fikk jeg veldig god hjelp av Devold Consulting med å komme i gang. De hjalp meg med å sette opp både regnskap og fakturaprogram slik at jeg enkelt kommer i gang med det som er viktig. Nemlig å pleie kunder – det er der man utvikler selskapet sitt. Har du ikke kunder eller produkt på plass hjelper det ikke hvor god kontroll man har på økonomien. Og når selskapet mitt vokser og jeg blir avhengig av mer hjelp til både regnskap og rådgivning har jeg ingen problemer med å outsource deler av eller hele økonomien til Devold Consulting. I tillegg så vet jeg at den gode samtalen er bare et tastetrykk unna og jeg vil få uvurderlig hjelp og inspirasjon til å få bedriften til å vokse.

Skrevet av Siviløkonom Audun Rainer Busch Bonnier. Har du enkeltoppdrag eller ønsker du å ansatte Audun – ta kontakt på mob. 92 85 07 80.

Lese flere av våre historier og innlegg om næringsliv? Her finner du innholdsoversikt for devoldconsulting bloggen. 

Ønsker du å dele en historie fra næringslivet under devoldconsulting bloggens motto  – «Dele erfaringer og kunnskap – gjøre hverandre gode»? Ta kontakt med Arne Devold.

Kontakt en rådgiver

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Devold Consulting Team regnskapsførere bergen

Regnskap, skatt og rådgivning

Devold Consulting er et autorisert regnskapsførerselskap i Bergen. Vi tilbyr komplette regnskapstjenester, bedriftsrådgivning og automatisering av regnskap.

Aktuelle tjenester

Vil du motta vårt
neste nyhetsbrev?


Kommentarer

Legg igjen en kommentar