Bærekraft

Bærekraftsrapportering og karbonregnskap

Hvordan bli en bærekraftig bedrift?

Nå trenger vi bærekraftige bedrifter. Hvordan vet du om din bedrift er bærekraftig? Vi kan hjelpe deg med å rapportere bærekraft ved å utarbeide et karbonregnskap.

Bedriftsrådgivning hos Devold Consulting

Visste du at vi leverer bærekraftsrapportering og karbonregnskap?

Nå tilbyr vi å rapportere din bedrifts karbonregnskap – hvorfor? 

Her er 7 kjappe om karbonregnskapet og bærekraftsrapportering:

 

1. Bærekraft blir avgjørende også for småbedriftenes konkurransefortrinn

På lang sikt er det ingen vei utenom – bærekraftige bedrifter blir morgendagens vinnere. Næringslivet skal bli klimanøytralt. Det vil skje både med frivillig innsats og med pålegg fra offentlige myndigheter.

Kan du gå fremtiden i møte uten å kjenne din bedrifts karbonavtrykk? Vi er på vei mot en hverdag der mennesker og samfunn må ta større ansvar for sitt karbonforbruk og tenke mer på konsekvensene av hvordan man forbruker varer og tjenester. 

2. Samfunnsansvarlige bedrifter lager karbonregnskap

Bedriftene som tar størst samfunnsansvar er allerede på vei. Ved hjelp av data analyse av bedriftens regnskap estimeres karbonforbruket og vi kan rapportere bærekraft i form av et karbonregnskap. 

Analyseverktøyet går gjennom bedriftens regnskapsbilag og beregner med bakgrunn i bilagsinformasjonen hvor mye karbon bedriften har forbrukt. Karbonforbruket kan rapporteres langs ulike dimensjoner.

3. Hvem bør lage karbonregnskap?

Foreløpig er det ingen lovplikt å rapportere bærekraft for småbedriftene. Vi forventer likevel at det bare er et spørsmål om tid før offentlige myndigheter vil kreve bærekraftsrapportering.

Bærekraftsrapportering er for alle bedrifter – også for småbedriftene. Vi må gjøre en samlet innsats for å bevare miljø og klima. Og skal man endre noe, må man vite hvor man står og hvordan ulike karbonreduserende tiltak påvirker bedriftens totale forbruk. Til denne målingen og rapporteringen trenger vi karbonregnskapet.

4. Hvordan rapportere et karbonregnskap?

Ved å etablere en dataintegrasjon mellom bedriftens regnskap og et avansert skybasert analyseverktøy kan vi utarbeide karbonregnskapet og gi score etter ulike bærekraft standarder.

Rapportene inneholder detaljert informasjon om karbonavtrykket og kan brukes i arbeidet med å innføre karbonreduserende tiltak.

5. Kom offentlige myndigheter i forkjøpet – lavere CO2 avgifter

Det vil være et spørsmål om tid for offentlige myndigheter tar i bruk CO2-avgifter også for småbedriftenes totale karbonforbruk.

Ved å jobbe med din bedrifts karbonavtrykk kan du både gjøre en god jobb for miljø og klima – og samtidig komme myndighetene i forkjøpet ved å redusere grunnlaget for bedriftens CO2 avgifter.  

6. Bli en attraktiv karbon nøytral bedrift – tiltrekk deg dyktige ansatte

Når bedriften kan vise til et positivt karbonregnskap jobber man aktivt for å gjøre miljøet vi lever i til et bedre sted å være.

Ved å være en karbonnøytral bedrift øker du bedriftens attraktivitet og omdømme overfor omverden.  Fremtidens bedrifter må dokumentere innsatsen for å bevare et godt miljø for å tiltrekke seg dyktige ansatte.

7. Vinn anbud med CO2-regnskap

Stadig oftere trekkes det frem i anbudsrunder at lavest CO2-utslippet skal være et viktig anbudskriterie. Er du klar for å rapportere CO2-utslipp på din leveranse?

Skal du vinne fremtidens anbudsrunder må du være forebredt på å kunne rapportere CO2-utslipp i ditt tilbud.

 

Vil du lese mer om miljøarbeidet – les om miljøsertifisering av bedrifter i spørsmål og svar tjenesten vår.  

 

Kontakt en rådgiver

 

Play Video
Play Video