Ansatte og trivsel:

Kombinere familie, jobb og toppidrett – om å dyrke sin lidenskap

Kombinere jobb og toppidrett

Hvordan kombinere familie, jobb og toppidrett? June Roa Hammersland er klar for å spille cupfinale i fotball med Sandviken IL damelag. Hun har vært toppseriespiller siden år 2004. Hun jobber samtidig som autorisert regnskapsfører hos Devold Consulting. June skriver om sine erfaringer med å dyrke sin store lidenskap fotballen og balansere tidspress med familie og jobb. Foto: Trond Gausemel – www.hordalandsfotball.no

Skrevet av June Roa Hammersland.

Mitt store mål har alltid vært å komme med på Sandviken sitt A-lag. Deretter landslag.

I 2002 meldte jeg overgang til Sandviken. I 2004 ble jeg tatt opp i stallen til Sandviken sitt damelag i Toppserien.

Det var den store drømmen min fra jeg var liten. Mitt store mål har alltid vært å komme med på Sandviken sitt A-lag. Deretter landslag.

Det har selvfølgelig kostet en god del å være toppidrettsutøver.

Fotball har alltid gitt meg enormt mye. Jeg har så mye glede av å spille fotball. Det er befriende, og jeg storkoser meg på banen.

Småbedriftsledelse er empati.

Kombinere jobb og toppidrett koster en god del

Det har selvfølgelig kostet en god del å være toppidrettsutøver. Alle dager er ikke like gode, og man kan møte en del motstand. Overskudd er viktig, og de dagene den absolutt ikke er på plass, så må man bare mobilisere og gjøre jobben likevel.

Jeg har blant annet ofret venninners bryllup, min søsters konfirmasjon, sosiale tilstelninger, bursdager, tid til venner og familie, tid med barna mine – bare for å nevne noe. Og iblant møter man veldig liten forståelse for akkurat dette. Da blir det ekstra tungt, når man først må velge bort ting, og for deretter å måtte forsvare valgene dine for de som ikke klarer å forstå det.

Som kvinnelig fotballspiller, så er ikke lønnen levedyktig.

Som kvinnelig fotballspiller, så er ikke lønnen levedyktig. Man blir nødt å skaffe seg en utdanning og jobbe ved siden av.

Best i test økonomisystemer.

Jeg skjønte tidlig at jeg ikke kunne ha en jobb hvor det jobbes turnus og helg hvis jeg skulle fortsette å spille. Derfor ble valg av utdanning, til stor grad, basert på nettopp dette, slik at jeg kunne satse på fotball ved siden av.

Jeg valgte økonomi. Og fikk en bachelor i Økonomi & administrasjon. Jeg skjønte veldig tidlig i studiene, at regnskap og makro økonomi skilte seg ut for min del, og at det var det jeg ville jobbe med.

Man blir avhengig av andre for å få det til.

Det er ikke bare bare å kombinere familie, jobb og toppidrett. Man blir avhengig av andre for å få det til.

Jeg har fått mye hjelp til barnepass av familien min. Jeg har enda ikke måtte stå over en kamp fordi ingen kunne se etter barna. Det kan jeg takke familien min for.

Det utfordrende styrearbeidet.

Arbeidsgiverne mine har vært enorm fleksibel, slik at jeg har kunne gått tidlig hvis jeg trenger det, og fått fri hvis det har vært behov ol i forbindelse med trening og kamper.

Et skritt i riktig retning – Proff dag

Alle lag i toppserien fikk mulighet til å innføre Proff-dag.

Da jeg startet hos Devold Consulting AS, utviklet kvinnefotballen seg et stykke i riktig retning. Alle lag i toppserien fikk mulighet til å innføre Proff-dag, med midler øremerket for nettopp dette formålet.

Det innebærer at de kjøper ut fotballspillerne som er i arbeid, slik at treningen den dagen foregår på dagtid. Ellers er de resterende treninger på ettermiddag- og kveldstid. Trening på dagtid er gull for meg som har små barn. Da har jeg hele ettermiddagen med dem.

At vi trives på arbeidsplassen, og at vi samtidig klarer å dyrke lidenskapene våre.

Proff-dagen ble godt tatt imot her hos Devold Consulting AS. Jeg er så heldig at jeg har en sjef som har en filosofi hvor de ansattes trivsel settes høyest.

Fra ufør til arbeid – Hilde har kjempet en lang vei for å komme ut av NAV systemet.

Det er utrolig viktig for han at vi har det bra med oss selv, og at vi klarer å kombinere familieliv og arbeidsliv. At vi trives på arbeidsplassen, og at vi samtidig klarer å dyrke lidenskapene våre.

…at trening og det å gjøre noe man brenner for, er utrolig viktig for den mentale biten.

Dette betyr også mye for den psykiske helsen. Jeg har tro på, og erfart selv, at trening og det å gjøre noe man brenner for, er utrolig viktig for den mentale biten.

Fotball har hjulpet meg gjennom tunge tider. Det er rett og slett et fristed. Og det bidrar til at jeg har det veldig bra med meg selv.

Følg dine drømmer – hvordan starte din egen bedrift.

Råd til arbeidsgivere: La ansatte få følge drømmene sine!

Mitt råd til arbeidsgivere er å la de ansatte få mulighet til å kunne følge lidenskapene sine. Stille seg positiv og støttende til arbeidstakers interesser. Dette skaper godt arbeidsmiljø, og økt trivsel. Det er en fin investering for å få den ansatte til å bli lenge i bedriften.

…som på sikt ville tjene bedriften best, var at de ansatte trivdes på jobb.

Det å ha det bra på arbeidsplassen er så viktig for psyken, humøret og trivsel med seg selv. Jeg husker godt fra forelesningene i bedriftspsykologi at noe av det viktigste, og det som på sikt ville tjene bedriften best, var at de ansatte trivdes på jobb.

Det er en viktig investering fra arbeidsgiver. Nyansatte koster mye tid og penger for bedrifter. Da er det bedre å investere litt i de du allerede har ansatt hos deg.
Jeg mener at det å kombinere og klare å prestere på forskjellige arenaer, krever en del struktur for å klare å gjennomføre.

Alt du gjør innen toppidretten har et mål. Alle små detaljer.

Alt du gjør innen toppidretten har et mål. Alle små detaljer. Og det er å bli bedre. Dette kommer godt med i arbeidslivet også. At man kan være strukturert og jobbe målrettet.

Konkurranseinstinkt kan være positiv også i arbeidssammenheng. Man ønsker hele tiden sette seg nye mål, og følge disse. Å lære nye ting blir veldig givende og motiverende. Det å hele tiden bli bedre er alltid en målsetning for min del.

Klar for Cupfinale 2018

Jeg anbefaler alle om å følge drømmene sine, selv om disse krever mye. Selv om mye må ofres. Da jeg fikk min debut på landslaget i 2013 var det absolutt verdt hver eneste time jeg hadde lagt ned med hardt arbeid. Og nå har vi i Sandviken klart å ta oss til Cupfinalen.

Og endelig klarte vi det. Cupfinalen 2018!!

Da skal jeg love dere, at det å spille på Telenor arena om NM gull i starten av Desember, vil være verdt all oppofrelse og tid som er gått med til fotball. Den finalen har jeg spilt om i 15 år, uten å komme lengre enn til kvartfinalen. Og endelig klarte vi det. Cupfinalen 2018!!

Det hadde aldri gått uten støtten og hjelp fra familie, venner og ikke minst arbeidsgiver. Så en stor takk til dere.

Lese flere av våre historier og innlegg om næringsliv? Her finner du innholdsoversikt for devoldconsulting bloggen. 

Ønsker du å dele en historie fra næringslivet under devoldconsulting bloggens motto  – “Dele erfaringer og kunnskap – gjøre hverandre gode”? Ta kontakt med Arne Devold.

Kontakt en rådgiver

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Devold Consulting Team regnskapsførere bergen

Regnskap, skatt og rådgivning

Devold Consulting er et autorisert regnskapsførerselskap i Bergen. Vi tilbyr komplette regnskapstjenester, bedriftsrådgivning og automatisering av regnskap.

Aktuelle tjenester

Vil du motta vårt
neste nyhetsbrev?


Kommentarer

Legg igjen en kommentar