Gründer:

Webutvikler starter for seg selv

Drive for seg selv

Drive for seg selv: Frank Eirik Steffensen drifter SeoWeb AS og ser fordeler ved å drive for seg selv. Han liker å være kreativ, ha mange prosjekter på gang og styre sin egen arbeidshverdag. Det blir ikke alltid 8-16 arbeidsdag, men han har oppgaver han trives med og som gir ham lyst til å hjelpe andre på de områder han er god på. Frank sin historie om konkurranse i web bransjen og behov for outsourcing av oppgaver til utlandet, læring om kulturforskjeller på sin vei mot stabil drift er typisk for en del av web-bedriftene idag. Bli inspirert av hans historie og finn din egen vei til å drive for seg selv.

Skrevet av Frank Eirik Steffensen.

Ville drive for seg selv etter arbeidsgivers konkurs

Domenet ble sikret samme dag som konkursen, og prosessen var igang neste dag…

Sommeren 2010 gikk min forrige arbeidsgiver konkurs, og egentlig samme dag gikk jeg i gang med å planlegge å videreføre mine ansvarsområder fra gamlejobben over i eget selskap, SeoWeb AS. Domenet ble sikret samme dag som konkursen, og prosessen var igang neste dag…

Oppløsningen av min gamle arbeidsplass medførte samtidig at flere grupperinger på jobben startet for seg selv, og flere hadde et ønske om at jeg skulle være med på IT-siden sammen med dem –og i tillegg til eget selskap ble jeg deleier i annet selskap med 2 tidligere kollegaer – et Mediaselskap med ansvar for reklame salg på nett for flere av de største fotballklubbene i Norge – deriblant Brann og Rosenborg – i tillegg de offisielle supporterklubbene til bl.a Liverpool og United.

Videreførte deler av drift fra et konkursbo

Pappa til en gutt på 2 år, og enda en på vei kort tid etter – var en frisk start

Siden jeg videreførte deler av driften fra konkursbo – søkte jeg om oppstartshjelp og deltok samtidig på obligatorisk oppstartskurs i regi av NAV – og fikk da også til slutt innvilget 6 mnd med lønn under oppstart og etableringsfasen – en uvurderlig oppstartshjelp. Pappa til en gutt på 2 år, og enda en på vei kort tid etter – var en frisk start – men aldri vært redd for en utfordring og med familien i ryggen var det egentlig bare å kjøre på.

Les mer om Frank sine tjenester i Seoweb.

Oppstarten gikk egentlig over all forventning – fikk flere tidligere kunder med på laget etterhvert og nøt virkelig det å få lov til å satse på de områdene jeg brenner for – og muligheten til å snu meg rundt og tilpasse løsninger til kunder som matcher det de trenger spesielt.

Veien ble egentlig litt til mens jeg gikk egentlig, og henvendelser fra potensielle kunder – ble fort til nye markedsområder, nye produkter og tjenester som jeg kunne tilby.

Drive for seg selv med hjelp fra regnskapsfører

…viktig for meg å ha en partner som jeg kunne stole 100% på og som ville ta seg av regnskapet profesjonelt

Det å være alene byr også på en hel del utfordringer – bl.a når det gjelder regnskap var jeg tidlig fast bestemt på at det skal jeg ikke føre selv – selv om jeg alltid har interessert meg for tall – så var det viktig for meg å ha en partner som jeg kunne stole 100% på og som ville ta seg av regnskapet profesjonelt og uten feil – og selv om jeg ble anbefalt flere av mine tidligere kollegaer – så var det egentlig bare en kandidat som pekte seg ut for meg tidlig – og det var Devold Consulting.

Jeg ville konsentrere meg om det som genererer penger inn, så sørger regnskapsfører for at alt faller på plass i regnskapet slik det skal.

Les mer om  regnskapstjenester fra Devold Consulting.

Om kapasitet og outsourcing av  IT-tjenester 

Jeg skjønte raskt at jeg ikke ville kunne rekke over alle oppdrag alene, og tanken på å utvide kontoret hjemme og ansette flere slo jeg vel egentlig raskt fra meg – så begynte prosessen med å skape forbindelser til freelancere i utlandet – og idag har jeg team i India og Pakistan som jeg benytter jevnlig for store og små oppdrag – spesielt de som jeg ikke rekker 100% over selv.

…kulturforskjeller mellom Norge og Asia- hvordan man tenker og jobber forskjellig…

Har lært mye gjennom disse 7,5 årene jeg har drevet for meg selv – bl.a om kulturforskjeller mellom Norge og Asia- hvordan man tenker og jobber forskjellig.

Det har ikke bare vært enkelt, men det er på mange måter den veien veldig mye av bransjen min har beveget seg også over disse årene. Det outcources stadig mer og mer arbeid til utlandet, og jeg kan forstå hvorfor. Det ga meg ihvertfall den nødvendig trygghet i perioder hvor det var roligere på salgsfronten og dermed ikke så sårbar som jeg hadde vært med fast ansatte i eget selskap.

Les mer om Ina og hennes tanker om hvordan drive firma uten å være opptatt av business.

Må trives for å drive for seg selv

Er og har alltid vært en kreativ sjel som liker å ha mange jern i ilden – og jobber definitivt best under de forholdene – men som familiefar til 2 aktive gutter har jeg erfart at det ikke er bare bare å være gründer og drive for seg selv kombinert med familieliv – det er på ingen måte noe 8 til 16 jobb – men så lenge man trives med det så går det meste bra.

Bedriften styres i utgangspunktet utelukkende fra hjemmekontor idag, og det gir helt klart sine fordeler i forhold til kostnader – men det kan jo alltids være en utfordring om man ikke er disiplinert og skiller mellom hjem og arbeid…

Mulighetene til å leie ut kontoret til firmaet ditt gir deg jo også en potensiell ekstrainntekt i tillegg til lønn….

Les Arne sine 10 tips for å drive bedre i småbedrift.

…det å være med å planlegge, designe og prosjektere systemer er virkelig spennende og givende…

Min største lidenskap innenfor yrket mitt er definitivt søkemotoroptimalisering og kanskje spesielt systemering – det å være med å planlegge, designe og prosjektere systemer er virkelig spennende og givende – og noe jeg håper og satser på å få gjort mye av i årene fremover.

Innimellom inntektsbringende arbeid setter jeg av tid til å designe egne systemer, apper, og forskjellige løsninger – som jeg håper å få tid til å sette ut i livet på et tidspunkt – men kundene kommer alltid først.

Ta kontakt med Frank for å få hjelp til dine webløsninger.

Bare det å kunne stå opp om morgenen å glede seg til å ta fatt på nye selvpålagte oppgaver og prosjekter – det er en drøm.

SeoWeb AS har vært en reise i det å drive for seg selv jeg ikke angrer et sekund på – selv om det ikke har vært en dans på roser i en bransje med stor konkurranse – men det har lært meg utrolig mye om det å være sin egen sjef.

Bare det å kunne stå opp om morgenen å glede seg til å ta fatt på nye selvpålagte oppgaver og prosjekter – det er en drøm. Det å kunne jobbe til kl. 02.00 om natten – om nødvendig – uten å føle at jobben tar energien fra deg. Utelukkende fordi du har lyst og samtidig gleder deg til å stå opp og fortsette der du slapp neste dag.

Hopp i det – og ta sjansen.

Følelsen av å skape noe eget er utrolig givende. Virkelig anbefaler andre som går med tanker og ideer om å starte for seg selv – å seriøst vurdere å ta steget ut og gjøre det.

Det er tross alt bedre å eventuelt angre på ting du har gjort – enn å angre på ting du aldri gjorde!

Hopp i det – og ta sjansen på å drive for seg selv.

Lese flere av våre historier og innlegg om næringsliv? Her finner du innholdsoversikt for devoldconsulting bloggen. 

Ønsker du å dele en historie fra næringslivet under devoldconsulting bloggens motto  – “Dele erfaringer og kunnskap – gjøre hverandre gode”? Ta kontakt med Arne Devold.

Starte egen bedrift?

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Devold Consulting Regnskap i bergen - møt teamet

Regnskap, skatt og rådgivning

Devold Consulting er et autorisert regnskapsførerselskap i Bergen. Vi tilbyr komplette regnskapstjenester, bedriftsrådgivning og automatisering av regnskap.

Aktuelle tjenester

Vil du motta vårt
neste nyhetsbrev?


Kommentarer

Legg igjen en kommentar