Ung gründer:

Uplift Events lærer deg pusteteknikkene

Ung gründer

Elisabeth Finocchiario (25) er ung gründer med sitt andre firma i rekken – først enkeltpersonselskapet Healing Hytte og så Uplift Events AS. Hun har en flerkulturell bakgrunn, med foreldre fra USA og Sicilia, flere års backpacking finansiert med smykkesalg før hun har slått seg ned i Bergen. Men all reisingen og skiftende omgivelser har etterlatt seg et savn etter indre ro. En hytte, natur og pusteteknikker ble løsningen for Elisabeth. Nå vil hun lære både private og bedrifter hvordan man kan bruke pusten til å finne balanse og klarhet i hverdagen. I dette gjesteinnlegget forteller hun om sin reise for å finne et mindre stressende liv.

Skrevet av Elisabeth Finocchiaro.

Jeg ble født i Philadelphia i USA og hadde familie på Sicilia og i Norge.

Jeg heter Elisabeth Finocchiaro og jeg driver Uplift Events AS og jobber med pusteteknikker og alternative eventer. Jeg ble født i Philadelphia i USA og hadde familie på Sicilia og i Norge.

Derfor har disse landene alltid vært en del av meg og min personlighet. Mine foreldre ønsket at jeg skulle se alle sider av livet. De har tatt meg med på utallige turer rundt om i verden.

Den «norske velstandsboblen»

…så hvordan kan man fortsette å leve i en «norsk velstandsboble»?

Det finnes jo så mange folkeslag, menneskelige situasjoner og eksempler på ulike skjebner man treffer på når man har reist mye, så hvordan kan man fortsette å leve i en «norsk velstandsboble»? Jeg føler at det er så lett å bli «stuck» i denne boblen, det er lurt å ta en pause fra alt man kjenner til og være åpen for noe nytt: en samtale med en fra en annen kultur kan endre hele perspektivet på livet ditt.

Ung gründer med diagnose ME og suksess – les historien om Mona og boblehuset.no.

Hvis man vil forstå mennesker må man snakke sammen.

Derfor synes jeg også det er naivt å tenke at man har alle svarene selv. Hvis man vil forstå mennesker må man snakke sammen, og forstå at vi er forskjellige. Man må bli akseptert og respektere hverandre.

Da kan man sette seg ned med hvem som helst, og se hvert enkelt menneske for det man er. Jeg føler meg heldig som har fått sett så mange av brikkene i dette puslespillet av forskjellige mennesker og kulturer, slik at jeg nå kan være åpen og se mennesker fra ulike vinkler og akseptere dem for dem de er. 

Ønsker du å bli en gründer – ta kontakt med en rådgiver og mentor for å skape ditt eget firma.

Oppvekst, entreprenør-drive og backpacking

Jeg vokste opp i restauranten som min far eide og har aldri vært preget av A4-livet.

Denne oppveksten har gjort at jeg alltid har hatt en indre entreprenør-drive i meg. Jeg vokste opp i restauranten som min far eide og har aldri vært preget av A4-livet: ingen av foreldrene mine jobbet “åtte til fire”- jobber og min mor var en svært kreativ person. Hun bygget blant annet hus og kunne lage sine egne klær, malte og lagde mat.

Med slike foreldre føler jeg at jeg ble født inn i gründer-verden, i tillegg ble jeg bevisst på at alt er mulig og at man kan gjøre det man vil her i livet. Jeg føler det hele startet for min del da jeg backpacket. Jeg hadde ikke tid til å holde på en fast jobb fordi jeg reiste mellom så mange land, men jeg tenkte likevel at det ville være kjekt å kunne tjene noen penger på veien for å kunne finansiere reisingen.

…jeg kunne finansiere hele reisebudsjettet basert på det jeg lagde…jeg følte på en enorm frihet.

Det var da jeg begynte å lage smykker og selge dem på festivaler og på gaten. Etterhvert oppdaget jeg at jeg kunne finansiere hele reisebudsjettet basert på det jeg lagde. Jeg så at jeg ga verdi til folk, og jeg mottok penger for å være kreativ. Det ga meg så mye lidenskap. Jeg skapte og finansierte mitt eget liv og følte på en enorm frihet.

…livet er mer enn det man har rett foran seg når man vokser opp.

Denne reisen var et stort vendepunkt i livet mitt fordi jeg lærte ulike kulturer og mennesker å kjenne. Jeg så også at livet er mer enn det man har rett foran seg når man vokser opp. Da jeg kom hjem fortsatte jeg. Jeg opprettet et enkeltmannsforetak og startet min første business som het «Healing Hytte», hvor jeg fortsatte å selge smykkene mine. Smykker vil aldri gå av moten, fordi kvinner alltid elsker å kjøpe smykker.

Småbedriftsledelse er empati.

Healing Hytte

Alle kan ha nytte av å jobbe med pusten.

Navnet kommer av at jeg bodde i en hytte i perioden jeg kom hjem fra backpackingen. Det å være så nære naturen og føle på den stillheten gjorde at jeg begynte å se mye mer innover og følte på en ro og jeg forstod at dette var en fin ting å dele med andre mennesker. Ikke bare hytten, men også det den hadde gitt meg, som var indre ro. Det var sånn jeg startet med pusteteknikker også, fordi pusting gir folk ro. Alle kan ha nytte av å jobbe med pusten.

Det er virkelig fjernt for meg å bygge opp et liv som er så stressende som mange lever i dag. Vi vet ikke lenger hva som gjør oss lykkelig, derfor tar vi oss til takke med det som kan tjene våre mest nødvendige behov, som blant annet er økonomisk sikkerhet. Mange jobber vil jo dekke disse behovene, men vi har jo ønsker og lengsler som ikke blir møtt av slike stressfulle jobber hvor lidenskapen mangler.

Det er da vi begynner å kjenne på et ubehag.

Det er da vi begynner å kjenne på et ubehag. Men om vi kunne gjort ting på en annen måte: få begge behovene dekket samtidig, da kan vi virkelig nyte livene våre.

Kan man drive firma uten å være opptatt av business?

Skape en visjon og en bedrift

Vi mennesker har jo en tendens til å henge oss opp i det som er, i stedet for hva som kan bli.

Jeg ønsker å hjelpe folk med å finne denne balansen. Akkurat nå er det viktig for meg at folk har en trygg person å komme til. Jeg føler det er mye frihet i å møte folk der de er og
akseptere dem. Vi mennesker har jo en tendens til å henge oss opp i det som er, i stedet for hva som kan bli. Det er da kreativiteten kommer inn: å bygge opp noe fra ingenting,
skape en visjon, en bedrift og et liv. Jeg håper på det høyeste gode for alle, det er der jeg er nå.

…jeg håper og tror det er en plass for mine tanker og bidrag her i Bergen.

Siden mine forretningsideer alltid har vært basert på lidenskap dukker det stadig opp noen utfordringer. Som 25-åring må jeg løpende balansere mine kreative ideer opp mot hva som er etterspurt i markedet og hva som fornuftig i forhold til bedriften min. Mine klienter ser verdien i å leie inn en coach/mentor og å delta på kurs for å vedlikeholde egen balanse og for å holde en stødig kurs i sin drift. Dette er foreløpig vanligere i USA enn i Norge, men jeg håper og tror det er en plass for mine tanker og bidrag her i Bergen.

Skaff deg en online regnskapsfører.

…nå ønsker jeg å være en slik støtteperson for andre som vil følge sine drømmer.

Jeg er mye selvlært på markedsføring, salg, kundebehandling og ikke minst alt papirarbeidet som næringsdrift fører med seg. Men jeg har også hatt god hjelp fra ulike mentorer i ulike stadier av driften. Som jeg har nevnt før, jeg har hatt uvurderlig støtte fra familien til å følge mine drømmer og nå ønsker jeg å være en slik støtteperson for andre som vil følge sine drømmer.

Det trenger ikke gå flere år før man får suksess med eget firma, det avhenger noe av å være villig til å se muligheter, spørre etter hjelp, være innovativ og følge drømmen. Jeg opplever at arbeidsoppgaver og mål som jeg tidligere syntes var uoverkommelige plutselig er fullt mulig å nå.

Ung gründer elisabeth finocchiario uplift events liten

My Uplift Vision!

Mine inspiratorer og mine eventer

Jeg har gått i lære hos den verdenskjente eksperten på pusteteknikker Dan Brule, Han var en av grunnleggerne av konseptet «Breathing Therapy» på 70-tallet. Jeg har både jobbet med Dan og arrangert seminarer med ham i Bergen sammen med en annen coach på pusteteknikker Lars Leknes Auran. 

Hvis du er interessert i å bli bedre kjent med hva pusteknikker kan gi deg av fordeler kan jeg tilby to faste introduksjonskurs:

Begge kursene fokuserer på mental helse, visjoner og selvfølgelig pusteteknikker. I tillegg jobber jeg med klienter i form av en til en økter med «deep dive» pusteteknikker og jeg har startet to samlinger i måneden med pustesirkler for alle på Ametysten Senter og på kommende Juyo Studio på Nedre Korskirkealmennigen. Jeg deltar også i planlegging av et prosjekt med pusteteknikker for tenåringer. Jeg gjennomfører samlinger for bedrifter for å undervise i fordelene ved å lære pusteteknikker.

Fra ufør til arbeid – Hilde har kjempet en lang vei for å komme ut av NAV systemet.

Å møte alle de ulike menneskene på puste samlingene er virkelig inspirerende og jeg er overveldet over de gode tilbakemeldingene. Min «Uplift» visjon er å gjøre disse enkle pusteteknikkene mer tilgjengelig for alle for å skape et kollektivt løft til å bedre mental helse. I fremtiden ønsker jeg å bidra til opplæring av pustelærere og skape en enda større bevegelse, men akkurat nå har jeg nok med å gjennomføre de planer jeg allerede har for kurs og seminarer.

Jeg trives godt med livet å være ung gründer i Bergen og jeg ser frem til å nå ut til enda flere mennesker med mitt budskap.

Ønsker du å kontakte Elisabeth Finocchiario for veiledning i pusteteknikker og alternative events når du henne på mob. 90 70 13 22 – web: https://www.upliftyou.net/.

Lese flere av våre historier og innlegg om næringsliv? Her finner du innholdsoversikt for devoldconsulting bloggen. 

Ønsker du å dele en historie fra næringslivet under devoldconsulting bloggens motto  – «Dele erfaringer og kunnskap – gjøre hverandre gode»? Ta kontakt med Arne Devold.

Starte egen bedrift?

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Devold Consulting Team regnskapsførere bergen

Regnskap, skatt og rådgivning

Devold Consulting er et autorisert regnskapsførerselskap i Bergen. Vi tilbyr komplette regnskapstjenester, bedriftsrådgivning og automatisering av regnskap.

Aktuelle tjenester

Vil du motta vårt
neste nyhetsbrev?


Kommentarer

Legg igjen en kommentar