Gründer:

Fra ufør tilbake til arbeid – min lange vei ut av NAV systemet

Nav arbeid

Fra ufør og tilbake til arbeid: Hilde Olsen defineres ikke lenger av sykdom. Hennes historie handler om et ønske om å løsrive seg fra uføretrygd og finne en vei ut av NAV systemet. Hun satset på selvstendig næringsdrift som coach og selger av næringsdrikker.

Hilde er heldig og har restkapasitet og har funnet en arbeidsform som gjør at hun kan arbeide innenfor egen kapasitetsgrense. Trivsel med arbeid kan bøte på smerter og plager. Følelsen av å være til nytte kan overstige tap av livskvalitet som helsemessige utfordringer ofte fører med seg. Hilde har vært gjennom en alvorlig bilulykke og opplevd tre hjerteinfarkt, flere kollapser fysisk og mentalt og flere års rehabilitering med påfølgende uføresituasjon. Likevel har hun klart å jobbe seg tilbake til en arbeidshverdag og selvstendig næringsdrift. Les Hilde sin utrolige historie om å ta tak i egne helseutfordringer og veien ut av en uføresituasjon og bort fra status som NAV bruker.   

Skrevet av Hilde Olsen.

Mitt navn er Hilde Olsen og jeg er en kvinne på 49 år, gift og har to flotte sønner.

fra å være alvorlig syk til å bli ”alvorlig ” opptatt av andres helse

Jeg skal kort fortelle min historie fra å gå fra å være alvorlig syk til å bli ”alvorlig ” opptatt av andres helse da jeg selv fikk helsen i gave og ble fri fra NAV og kan leve et liv med livskvalitet.

For at dere skal forstå litt av min historie må jeg ta dere noen år tilbake da alt startet eller som mange vet starter ofte noe lenge før vi egentlig tror det starter.

Jeg skal ta dere med tilbake over 20 år da jeg var ung student og studerte på HiO for å bli lærer. Jeg var i praksis plass akkurat da denne hendelsen i mitt liv gjorde at alt ble snudd på hodet.

Kontakt Hilde for coaching om livsmestring, bedre helse og selvutvikling.

Truffet av et godstog

Det var en ganske så fin dag, solen skinner og jeg er strålende fornøyd med min studieplass og gleder meg til å ta fatt på en ny dag. Jeg bestemmer meg for at jeg skal ta en ”snarvei” til skolen og velger ta en annen rute.

…jeg blir truffet av en godstog og toget sitter fast i min bil og drar bilen 20 meter…

Jeg ser foran meg at det er togskinner og at det er en overgang. Jeg ser først til venstre så til høyre og tilbake til venstre men det er for sent. Jeg blir truffet av en godstog og toget sitter fast i min bil og drar bilen 20 meter bortover skinne med meg inni bilen. Jeg rekker ikke annet enn at jeg forstår at det er ”blodig” alvor hvor det sto om millimeter fra å overleve eller ikke.

Jeg overlever og kommer meg ut av bilen på egenhånd med blodet rennende nedover ansiktet og jeg tror at alle mine tenner er slått ut. Dette er starten på en ny reise i mitt liv og jeg er 24 år.

Hilton Design og internett – uføretrygdet med enkeltpersonforetak

Traumene fortsetter – arbeidskapasitet reduseres

…pappa får Alzheimer… Livet er KAOS !!!!

Samtidig som jeg blir rammet av dette traumet kommer det et nytt traume inn i mitt liv, min sterke, høye, flotte pappa får Alzheimer og er kun 54 år gammel. Livet er KAOS !!!!

Jeg klamrer meg fast til det jeg kan av håp – håp om at jeg skal få tilbake min pappa- håp om at smertene som sniker seg på meg skal gå bort….

MEN ingenting av dette skjer….det er ingen drømmer som blir oppfylt. Livet blir en lang periode med kaos og jeg tror på det verste – at jeg selv hadde fått samme diagnose – Alzheimer .

…virus på balansenerven og bruker 1 år på å klare å gå igjen.

Livet har også positive hendelser og jeg finner mannen i mitt liv og vi får vår første sønn Matheo. Men denne belastningen på min kropp blir for stor og jeg blir alvorlig syk og får virus på balansenerven og bruker 1 år på å klare å gå igjen.

Kan man drive firma uten å være opptatt av business?

Vel livet går sin gang og jeg tror fortsatt at det viktigste i livet er å få en karriere, slik at andre der ute skal synes jeg er ”flink” og at jeg får til det alle andre gjør. Men for meg er det kun en evig kamp – hver dag er et slit ….!!!

Stopper jeg opp og spør om det er dette livet skal inneholde? Absolutt ikke.

3 års opptrening – lære meg å gå igjen

…neste kollaps…Jeg bruker nå 3 år på opptrening.

Jeg fortsetter i samme tempo og tenker bare hvis…bare at…så det smeller selvsagt til igjen og det er da i 2009 mitt neste kollaps kommer, jeg klarer igjen ikke å gå eller gjøre noe som hverdagen krever – jeg mister følelsen i hele venstre side og har så store smerter i kjeven og nakken at jeg rett og slett tror på tanken at jeg ikke orker mer….Jeg bruker nå 3 år på opptrening og må igjen lære meg å gå da jeg har fått store skader på balansenerven og hodet mitt fungerer ikke i det hele tatt.

Alle funksjoner begynner å stoppe og jeg er nå ganske overbevist om at jeg i ferd med å få Alzheimer. Stopper jeg NÅ opp og spør meg noen spørsmål innover i meg ?

Nei, jeg jobber på og tenker at bare jeg klarer dette også da vil alt bli bra, pågangsmot har jeg i alle fall.

Våre skybaserte økonomiløsninger.

Men i det vi aldri stopper opp og spør – hvem er jeg egentlig? – vil karusellen aldri stoppe og det gjør den heller ikke for meg.

…og ikke bare et men tre – hjerteinfarkt.

Ny kollaps – tre hjerteinfarkt

Karusellen kjører videre og i 2013 skjer det katastrofale som ikke skal skje – jeg får et – og ikke bare et – men tre – hjerteinfarkt. Men fordi jeg ikke lytter når det første kommer blir det snart ambulanse og rett på operasjonsbordet og livet mitt står på spill.

…konstant frykt og panikk, jeg tør ikke leve men ønsker livet!

MEN jeg overlever og NÅ er det det virkelige livet setter inn – jeg får panikkangst og aner ikke hvordan jeg skal overleve ”hver dag” – jeg lever i konstant frykt og panikk, jeg tør ikke leve, men ønsker livet !

Lite aner jeg at jeg som så på meg selv som en ressursperson, viljesterk og kunnskapsrik kunne bli grepet av noe så sterkt som ”panikkangst”. Angsten var enorm og livet dreier seg nå kun om å ”overleve” angsten.

Klar for nye utfordringer? – starte en bedrift og skape din egen arbeidsplass.

Det finnes hjelp der ute men det tar tid å finne den.  Jeg kommer til verdens beste sted og får det jeg trenger, men det krever mer enn en fulltidsjobb å klare håndtere dette, det føles som en evig kamp i tankene.

Dette blir min oppvåkning – jeg må gjøre noe for å leve annerledes.

Fra NAV og uføresituasjon til coach studier – panikkangst første timen

…studerte coach og veileder, og min første time starter med panikkangst.

Jeg bestemmer meg for å studere det som skal bli en ”lifechanging” for meg, jeg begynner på en videreutdanning på HIOA og studerer coach og veileder, og min første time starter med panikkangst hvor alle får oppleve hva det er.

 

Jeg fortsetter og etter det begynner jeg på NLP utdanning som endrer alt for meg. Jeg innser min verdi.

NLP står for Nevro Lingvistisk Programmering og det gir en dypere innsikt i hvem du er og hvilke ressurser du har. Det er i motstand vi er i stand til å vokse. Når vi våger å trå inn i og se nærmere på handlingsmønstre vi kanskje har gjort hele livet, oppstår det løsninger du aldri før har sett eller har visst om.

Delta på Hilde sine kurs – «Hverdagsmagi» om stressmestring eller  «Hvordan spise deg frisk» om betydningen av riktig kosthold.

Vi bærer med oss mye bagasje som ikke en gang er vår. Det er en stor befrielse å slippe taket på dette og vite at du ikke er ansvarlig for andres lykke eller ulykke. Du føler deg fri og står trygt og støtt etter en slik reise.

NLP gir oss praktiske verktøy til å skape forandring gjennom å frigjøre alle våre ressurser. Metodikken er unik på sitt felt – den menneskelige funksjon. Den hjelper oss til å avdekke det som begrenser oss i våre liv og gir oss mentale hjelpemidler til å overkomme disse. Det kan være tanker , atferd, oppfatninger, overbevisninger, følelser eller essensiell verdier.

Som NLP Coach vil jeg kunne hjelpe deg på den samme reisen og du vil finne dine nye veier å gå uten å bære på unødig bagasje og du vil stå trygt i deg selv uansett hvilken motstand du møter. Du lærer deg å løse dine indre konflikter og frigjøre dine ressurser. Du får motivasjon og entusiasme, skaper selvtillit, gir slipp på angst og andre uønskede følelser, personlig vekst, blir venn med deg selv og mer til.

Takknemlig for NAV – samtidig vanskelig å være i systemet

…det vanskelige i livet når man blir syk og det er å være i et system som NAV.

Så kommer det som ofte er vanskelig i livet når man blir syk, og det er å være i et system som NAV. Jeg har gode og dårlige opplevelser fra NAV.

Det var en evig kamp mot systemet og lite hjelp å finne.

Jeg er likevel glad for at jeg bor i Norge – verdens rikeste land – og jeg opplever  at det er tryggest å være hjemme og jobbe med mine utfordringer pga av angsten. Det er en 24 timers jobb å bli kvitt angst når alt dreier seg om frykten for at den skal komme…..

Hvilken pris skal jeg ta? – lag en priskalkyle

NAV konsulent om selvstendig næringsdrift: Urealistisk drøm

…da mente en konsulent i NAV at det var en urealistisk drøm…

Jeg ønsker starte for meg selv etter jeg er ferdig utdannet NLP Coach, men da mener konsulenten i NAV at det er en urealistisk drøm som jeg burde legge fra meg umiddelbart og komme tilbake til virkeligheten???

Virkeligheten for meg var en drøm om å kunne bidra…

Virkeligheten for meg er en drøm om å kunne bidra, være en del av noe større, være mer enn mamma hver dag.

Jeg blir motløs og svært engstelig for om jeg noen kan komme til å klare det. I mars 2016 begynner jeg med et livstilsprogram som skulle ENDRE mer enn jeg kunne ane.

Regnskap på lavbudsjett – om å føre regnskap selv

Ut av uførhet – skape sin egen arbeidsplass

og fra da begynner jeg skape min egen arbeidsplass

Jeg begynner å kjenne på mer energi, blir gladere og kjenner på lettelser over at angsten slipper taket og jeg får mer overskudd i hverdagen. Jeg begynner å kjenne på HÅP. Jeg bestemmer meg for at dette må ALLE få høre om. Fra da begynner jeg skape min egen arbeidsplass.

…hjelper andre mennesker på samme måte som jeg selv hadde blitt hjulpet.

Jeg blir selvstendig næringsdrivende og hjelper andre mennesker på samme måte som jeg selv hadde blitt hjulpet.

Våre mentor og rådgivningstjenester.

Jeg jobber da som NLP Coach, veileder i livsmestring og ernæring. Så holder jeg helsekurs, både om den mentale og den fysiske om helsen – grunnmuren i våre liv. Vi er ingenting uten helsen vår.

Jeg er i dag økonomisk uavhengig, selvstendig næringsdrivende

Jeg er i dag økonomisk uavhengig, selvstendig næringsdrivende med høyere inntekt enn jeg kunne drømme om, og har i tillegg utdannet meg som Medisinsk Yogainstruktør i 2018 og fikk beste karakter i medisin første semester – A – !!!! 

ALT er mulig – vi er alle mer enn vi tror vi er!

Mona er ung gründer, har diagnosen ME og suksess med boblehuset.no – les historien. 

Mitt firma heter : FOKUSCOACHING – besøk meg på Facebook 

Lese flere av våre historier og innlegg om næringsliv? Her finner du innholdsoversikt for devoldconsulting bloggen. 

Ønsker du å dele en historie fra næringslivet under devoldconsulting bloggens motto  – “Dele erfaringer og kunnskap – gjøre hverandre gode”? Ta kontakt med Arne Devold.

Vil du starte bedrift?

 

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Devold Consulting Team regnskapsførere bergen

Regnskap, skatt og rådgivning

Devold Consulting er et autorisert regnskapsførerselskap i Bergen. Vi tilbyr komplette regnskapstjenester, bedriftsrådgivning og automatisering av regnskap.

Aktuelle tjenester

Vil du motta vårt
neste nyhetsbrev?


Kommentarer

Legg igjen en kommentar